Perunoita ja possun ulkofilekastiketta. Kastikkeen tein jo maanantaina jolloin se oli muusin kanssa, nyt sitten kokoperunoilla. Teen yleensä sen verran ison kastikkeen että siitä riittää kahdeksi päiväksi, sitten lisukkeilla muuntelee.

Tarkoitus oli tehdä karjalanpaistia mutta kaupassa päädyin ulkofileeseen joka oli kilohinnaltaan kolme euroa halvempaa.

1,8 kilon file siivouksen jälkeen ohuiksi siivuiksi joita paistoin hetken pannulla että pinta sai väriä, sillä aikaa kattilaan valmisrosepippurikastikeainekset eli jauheet ja vesi ja kippasin fileenpalat sekaan. Sitten hauduttelin hiljaisella tulella perunoiden keittämisen ajan, vielä yksi 7% ruokaflorapurkki kyytipojaksi. Täydellistä ruokaa joka ei voi epäonnistua, liha äärimmäisen mureaa ja maukasta.

Tuolle possunfilepalalle oli hinta vähän alle kympin ja rosepippurikastikelaatikko reilun euron, ei siis mielestäni kallista ruokaa kahdeksi päiväksi viidelle hengelle.