Golden Rax kuuluu tällä hetkellä kerran viikossa-tapahtumiin. Johtuen siitä että siellä on niin turkasen hyvä salaattipöytä ja että herneet, raejuusto ja kananmunat maistuvat paljon paremmilta mitä kotona :) Ja ne sipulirenkaat.. Nam! Pizza on kyllä mielestäni aika pahaa..

Ja vielä lisäksi AINA kun minä kärvistelen kuukausittain siitä väistämättömästä naistenvaivasta, on lupa syödä tuolla vähän enemmän mitä normaalisti.. Ja nyt oli se reissu.

Raxissa olikin Jenkkiviikot, vähän extraa normaaliin mättöön. Ainoa vika reissussa oli se, että sattui tällä kertaa lauantaille jolloin Raxiin ei pitäisi mennä. Ensin saa jonottaa sisälle, sitten eväät ovat koko ajan loppu. En viitsi tässä iässä enää harjoittaa syöksyhyökkäystä buffapöytään kun sinne jokin eväs kiikutetaan, siksipä jäinkin pääasiassa nuolemaan näppejäni.

Jenkkibuffan parasta antia on leipä. Se on sitä pizzapohjaa mutta päällä jotain taivaallisen ihanaa valkosipulihöttöä. Hieman näreissäni olenkin nyt kun sain sieltä sellaisen pikkurillinkokoisen palan ja vaikka tunti siellä aikaa vierähti ei palaakaan ilmaantunut lisää leipäkoriin (vaikka kuinka koko ajan kyttäilin). Ja tämän leivän vuoksi olisin voinut hieman rynniä.. No lohtua tuo se, että nämä jenkkieväspäivät kestävät 19.9. saakka, ensi viikon reissulla (kun menemme Raxiin ARKIPÄIVÄNÄ) toivon mukaan saan sitä leipää tai tulen erittäin erittäin vihaiseksi.

Nyt lautasen anti oli siis perinteistä hernettä, raejuustoa, kananmunaa, sipulirenkaita (nekin oli nyt kortilla, mrrr...) ja muutama tacolastu. Extrana meni yksi hodari kurkkusalaatilla ja paahdetulla sipulilla, kaalisalaattia ja se naurettava pala taivaallista leipää. Otin jäätelökupin mutta enpä jaksanut kuin yhden lusikallisen ammentaa, mies sitten teki selvää lopusta.

*

Tuosta puurosta.. Eli meillä syödään siis joka ikinen aamu puuro. Yleensä aina maitoon keitettyä kaurapuuroa hyvin haudutettuna, joskus mannapuuroa joka sitten jää kyllä minulta väliin. Voisin väittää että sitä lähtien kun olemme puuronkeittoa alkaneet harjoittaa (eli kun nuorimmaisemme oppi sitä syömään ja minä aloin laihduttamaan) niin perheemme elämäntavat ovat kohentuneet kympillä.

Niin hullulta kuin se kuulostaakin mutta puuroaamiaisten alkaessa on muut ruokamenot pienentyneet kun väki syö vähemmän muilla aterioilla ja välipaloja jää pois. Miehelläni on pudonnut paino monta kiloa ilman laihdutuskuureja ja syytän siitä puuroa. Mies syö paljon vähemmän muuta kuin ennen. Samoin väittäisin sen edesauttaneen omaa laihtumistani.

Kun vielä saisin kunnon haudutuskattilan, turkasen maito palaa pohjaan melkein joka kerta kun tavan kattilassa puuroa keittelee. 

Mutta syökää siis hyvät ihmiset puuroa! Terveellistä, edullista, helppoa ja nopeaa. Rahaa säästyy kun muuta ruokaa ei mene niin paljon! Ja maitoon tehtynä kaurapuuro on monta kertaa parempaa mitä veteen.. :)